Linda och prestera mera med Wrist wraps

May 10 2019
admin

Att träna blir populärare och populärare och i samband med det så blir fler och fler medvetna om hur viktigt det är att skydda sin kropp så att den inte förstörs. Idag är det en hel del som använder sig av olika hjälpmedel vid träning som Wrist Wraps och “gymhandskar”. Wrist Wraps som också kallas handledsstöd på svenska är ett litet hjälpmedel som gör stor skillnad. Wrist Wraps finns i många former och varianter och används inom många sporter som MMA, Crossfit och styrketräning.

Vilka ska jag använda?

Wrist Wraps används främst för att stabilisera dina handleder vi pressövningar. Det är en billig försäkring för att minimera skaderisken. De är perfekta att ha med sig i träningsväskan när det är dags att lyfta lite tyngre och behöver extra stabilitet dessutom är de lätta att hålla fräscha genom luftning efter varje pass och handtvätt vid behov. Wrist wraps ger ett bra stöd för dina handleder när du tränar. De är perfekta att ha med sig i träningsväskan när du ska lyfta lite tyngre eller när du är i behov av extra stabilitet. Om olyckan väl är skedd så kan man använda dem i rehab syfte för att hindra skadan att bli värre. Många som tränat ett tag och blivit starkare kan känna av de börja känna smärta i sina handleder och då är Wrist Wrap en bra sak att börja använda. Andra som är nybörjare inom träning som kan ha svaga eller stela handleder bör också använda Wrist Wrap.

Det finns mängder av olika Wrist Wraps, det vanliga är att det är 30–50 cm gjorda av ett elastiskt material i olika hårdhetsgrad. Fästena är ofta gjorda av kardborre vilket slits snabbt om man spänner dem extra vi varje lyft. När du utför tyngdlyftning är det populärt att använda en mjukare linda som ger mer flexibilitet men ändå det stöd du är ute efter. Om du tränar Crossfit kan det vara svårt att hitta rätt material då övningarna varierar enormt mycket. Här är det många som också föredrar den mjukare varianten som ger mycket flexibilitet. När du tävlar i styrkelyftning behöver du ha Wrist Wraps och annan utrustning som är godkända av IPF (International Powerlifting Federation) för att få tävla. Du får din utrustning godkända genom att betala en licensavgift och kontrollerad av IPF. Som med allt nytt  är det en rutin som ska sätta sig, de kan kännas lite överdrivet   och obekvämt först gångerna men kom ihåg att det är för ditt eget bästa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *