Vilt hos Totties mat

May 20 2022
admin

Hos Totties mat kan man få både upplevelse och gourmet matlagning på en och samma gång. En middag kan bli så mycket mer när man sitter i ring och alla deltar. Elden sprakar och alla vill hålla sig nära värmen. Historier berättas och reflektioner görs. Få saker ligger oss människor så instinktivt nära som att laga viltkött över öppen eld.

Jakten på viltkött

Är man inte jägare själv, så kan det vara svårt att få tag på färskt viltkött i en vanlig butik. Enbart vissa säljer det fruset, men de flesta inte alls. Med hjälp av Totties mat kan man slippa stressen och fokusera på själva tillställningen och smakupplevelsen. Traditionellt tillhör rådjurs sadlar, revbensspjäll och älgkött söndagsmiddagen. Stora grytor och stuvningar med mycket potatis gjordes för att hålla orken och värmen när det arbetades hårt utomhus hela vintern.

Idag föredrar många viltkött för att slippa den vattenfyllda och ofta söta smaken från kött från djur som lever och slaktas industriellt. Viltkött som älg eller vildsvin är rariteter som många stadsbor kanske aldrig ens smakat på. Bäst lagas och serveras de med färska kryddor och spännande såser. Vad kan då inte vara bättre än att också laga dem i det vilda? Totties mat bjuder på en upplevelse för bokstavligen alla sinnen.

Totties mat bjuder på nya smaker

Om man inte bara vill njuta av sällskapet och matlagningen utomhus, så är också den till nytta för den som vill lära sig nytt eller inspireras. Här är det inte bara kött som grillas utan även grönsaker och frukt. Totties mat är kända för sin närhet till naturen och att inspirera sina kunder att ta det som finns tillvara bättre. Bär och kryddväxter växlas och man arbetar med naturens egen sötma och sälta. Här går hållbarhet och kvalitet som en röd tråd genom hela matlagningsupplevelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *