Ge ut din egen bok

Aug 30 2021
admin

Många har som mål att någon gång i livet ge ut en bok. Det finns många halvskrivna manus eller lappar med idéer, teckningar och påbörjade alster som ligger och samlar år i någon låda. Har du också sådant hemma hos dig, varför inte göra slag i saken och samla ihop ditt material så kan du också ge ut en bok fortare än du anar.

Lätt att ge ut en bok digitalt

Det blir alltmer vanligt att man ge ut böcker digitalt och ofta också på egen hand. Det finns massor med tjänster på nätet som hjälper till med det tekniska. Har du ett manus så kan det definitivt bli en bok i någon form utan alltför stora kostnader. Du kan välja Eftertraktad ge ut bok som ljudbok, e-bok eller kanske så kallad “print on demand”. Detta innebär att när du väl laddat upp ditt manus så kommer boken att tryckas på beställning, vill du själv ha hundra exemplar inför någon mässa är det lätt ordnat och på samma sätt kan dina kunder beställa på nätet och få boken hemskickad så fort den är tryckt. Smart, enkelt och med en försumbar startkostnad. Du behöver inte bekosta upplagor om si och så många exemplar utan det du betalar för är bara själva tjänsten att löpande trycka de böcker som du själv eller någon kund efterfrågar.

Ljudbok eller e-bok

Efterfrågan på ljudböcker och e-böcker växer hela tiden. Det är lätt att ladda ner en bok och börja läsa eller lyssna direkt. Även den här typen av bok kan du ge ut med hjälp av tjänster på nätet och lite annat fix. För en ljudbok krävs förstås en inläsning av hög kvalitet och för en e-bok krävs att ditt manus anpassas till e-boksformat. Vill du inte göra detta själv finns det hjälp att få mot en tilläggskostnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *