Boende i Stockholm och vill renovera upp fasaden?

Dec 23 2019
admin

Ibland när man tar sig en promenad ute eller kommer till nya platser i landet, så tittar man ju faktiskt ofta på andras hus och hur andra människor har det i sina trädgårdar och så, eller hur? Det gör nog de flesta och oftast är det då man ser hur mycket man själv har att göra hemma och med sitt eget hus. Det kanske var ett par år sedan det renoverades något på huset överhuvudtaget och det är kanske till och med dags att renovera fasaden till exempel. Bor man i Stockholm och går i tankar att renovera eller rusta upp fasad på sitt hus, så läs vidare nu!

Att tänka på när man ska renovera fasad

För det första så måste man självklart välja en bra respekterad firma som ska hjälpa en med renoveringen. Att anlita hantverkare som inte vet vad de håller på med bara för att de är billiga till exempel, är aldrig en särskilt bra idé. Och om man ska anlita en firma för att renovera fasaden åt en så måste man låta dem titta på huset och se hur skicket är, innan det bestäms vidare någon plan för hur huset ska rustas. Allt fler i Stockholm väljer att renovera upp sin fasad, dels för att få ett snyggare yttre men även för att minska risken för fukt.

Varför renovera upp fasaden på gamla hus i Stockholm

Om man i Stockholm ska renovera fasaden så bör man ta ett varv och fundera över två saker. Ska man helt och hållet riva den gamla fasaden för att sedan lägga nytt, eller vill man montera över den redan befintliga fasaden och låta den gamla sitta kvar under? Så väljer man ofta att göra i Stockholm med äldre byggnader och hus, renovera över den befintliga fasaden.

Oavsett vilket man väljer så är inte det ena bättre än det andra. Om man väljer att sätta över sin gamla fasad, alltså låta den gamla sitta kvar under, så lämnas det en luftspalt emellan så att det inte finns någon risk för fukt. En ordentligt luftspalt emellan gör så att till och med väldigt gamla byggnader kan återhämta sig. För det kanske är det man vill ibland, att få bevara det gamla men ändå renovera fasaden, speciellt på gamla byggnader i Stockholm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *