Golvslipning i Stockholm

Nov 26 2018
admin

De allra flesta företag som utför golvslipning i Stockholm och på andra ställen arbetar med en dammfri metod. Det betyder att golvet slipas och dammsugs samtidigt. Många gånger kan detta vara mycket smart och effektivt eftersom man slipper skärma av ventilation och andra rum i bostaden. Man kan istället koncentrera sig på att göra jobbet, nämligen att slipa golven.

Många som har hus eller lägenhet med gamla trägolv eller parkettgolv tröttnar på dem när de slits ner. Golvet blir till slut matt och det kan få märken efter möbler eller olika repor. Då vill många lägga om hela golvet. De allra flesta tänker inte på att det i de allra flesta fall faktiskt går att slipa golvet för att det ska se bra ut igen. Detta kostar inte lika mycket som att lägga ett helt nytt golv och det tar framför allt inte lika lång tid. Eftersom nya golv kräver nya material är golvslipning Stockholm också snällare mot miljön och gör att golvet håller i ytterligare några år innan det behöver bytas.

Hur ofta ska man slipa golvet?

Många undrar hur lång tid det tar att slipa ett golv och detta varierar beroende på hur pass slitet golvet är. Om golvet ligger i en hall där man tar av och på sig skor, drar in sten och tar in husdjur blir det mer slitet än ett golv som ligger i en matsal som är stängd till vardags. Hur ofta man ska slipa ett golv skiftar också beroende på hur pass slitet det är. Man bör också se till vilket träslag det rör sig om, samt till hur man har valt att ytbehandla träet. Om golvet har en bra ytbehandling kan det ofta gå längre mellan slipningarna än om golvet är helt obehandlat eller felaktigt struket med något preparat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *