Boka flyttfirma – så går det till!

Nov 26 2018
admin

Att flytta är för många en spännande process där man får en nystart, men att flytta kan också komma med en hel del stress. Det är mycket som ska packas, slängas och sorteras för att man ska slippa dra med sig saker till det nya boendet. Många människor väljer att själva hantera hela flytten från början till slut, medan andra anlitar en flyttfirma. En flyttfirma kan man använda av flera olika orsaker. Det kan vara så att man behöver hjälp med packningen, men det kan också vara så att man enbart behöver hjälp att flytta sakerna till den nya bostaden.

Har man inte anlitat en flyttfirma i Stockholm tidigare kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga och vad man har att förvänta sig. Det är viktigt att man ber om offerter från olika företag innan man bestämmer sig och även kollar upp recensioner från tidigare kunder.

Det finns generellt sett två olika sätt att komma igång med en flyttfirma. Antingen hämtar man upp flyttkartonger från firman några veckor innan eller så anlitar man flyttfirman för att själv packa ner sakerna. Ett annat alternativ är naturligtvis att köpa kartongerna själv och packa inför flyttdagen i sin egen takt. En fördel med att låta flyttfirman packa är att dina saker oftast är försäkrade om något skulle hända i flytten.

Flyttdagen

När flyttdagen väl är kommen behöver allting vara klart! Det är viktigt att man ser till så att alla kartonger är färdigpackade om man har valt att göra jobbet själv. En flyttfirma Stockholm har oftast många bokningar och därför är det viktigt att man verkligen uppfyller de krav som firman har. Flyttfirmor brukar dock acceptera att lampor sitter kvar vid flyttdagen, eftersom belysning kan vara mycket viktigt. Flyttfirman har i många fall själva med sig emballage, filtar, kartonger och bubbelplast på flyttdagen och detta för att kunna säkerställa att alla prylar är skyddade.

Tips! Märk upp alla kartonger med vilket rum de tillhör. Du underlättar för dig själv och för flyttfirman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *